Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maukas suolainen piirakka sopii tarjottavaksi esimerkiksi salaatin kanssa. Kokeile kanan tilalla myös jauhelihaa tai soijasuikaleita. Täytteeseen voit käyttää valmiita pakastekasvissekoituksia tai pilkkoa ruokavalioosi sopivia tuoreita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, maissia, parsakaalia, punakaalia, paprikaa, purjoa tai palsternakkaa. Ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.
Ainesosat
Pohja: | |
250 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | teff-jauhoa |
0,75 dl | suolaa |
1,25 dl | vettä |
Täyte: | |
300 g | kasvissilppua (porkkana, maissi, parsakaali) |
400 g | kypsiä broilerisuikaleita |
2 dl | laktoositonta ruokakermaa |
1 tl | sitruunapippuria |
1 tl | yrttiseosta |
1 tl | kuivattua timjamia |
150 g | laktoositonta aurajuustoa |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi.
2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
4. Levitä kasvikset ja broileri esipaistetulle pohjalle.
5. Sekoita kerma ja mausteet. Kaada seos kasvisten päälle. Ripottele pinnalle aurajuusto.
6. Paista vielä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
7. Anna piirakan hieman jäähtyä ja leikkaa pitkittäin neljään ja poikittain kuuteen osaan.