Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Värikkäästi täytetyt ohukaiset sopivat alkuruoaksi tai pikkusuolaisiksi juhliin. Halutessasi voit myös paistaa isoja ohukaisia ja kääriä täytteet ohukaisten sisään. Luonnonkalasäilykkeen voit vaihtaa tonnikalaan tai kylmäsavulohiviipaleisiin. Ohjeella tulee n. 36 pientä ohukaista.
Ainesosat
Ohukaiset: | |
75 g | maidotonta margariinia |
5 dl | vettä |
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,75 tl | suolaa |
1 rkl | sokeria |
Paistamiseen: | maidotonta margariinia |
Täytteet: | |
2 | porkkanaa |
1 | sipuli |
1 tl | öljyä |
1 purkki | luonnonkalasäilykettä |
0,5 | kurkku |
2 | tomaattia |
2 | avokadoa |
Valmistusohje
1. Valmista ohukaiset. Sulata rasva. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
2. Paista ohukaiset lettupannulla tai paistinpannulla rasvatilkassa.
3. Valmista täytteet. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.
4. Kuullota kasvissilppua hetki öljyssä. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää kalasäilyke liemineen.
5. Pese ja viipaloi kurkku ja tomaatti. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha.
6. Asettele ohukaiset pellille tai tarjottimelle. Laita alimmaiseksi kurkku- ja tomaattiviipaleet, seuraavaksi kalatäyte ja päällimmäiseksi avokadoviipale.