Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kalapuikot onnistuvat sekä pakastekalasta että raa'asta kalasta. Tällä ohjeella valmistat kalapuikot raa'asta kalasta. Valitse mausteet ja leivityksessä käytettävät jauhot ruokavalion mukaan.
Ainesosat
Kalamassa: | |
500 g | haukifileetä/jauhettua haukea |
1 tl | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
Leivitys: | |
2 dl | täysjyväriisijauhoa |
2 dl | gluteenitonta korppujauhoa |
2-3 | kananmunaa |
Paistamiseen: | |
6-8 rkl | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Valmista kalamassa. Jauha haukifileet monitoimikoneessa. Sekoita mausteet hienonnettuun kalaan.
2. Painele massa kahden kelmun välissä tiiviiksi levyksi (korkeus noin 1,5 cm).
3. Nosta levy puoleksi tunniksi pakastimeen.
4. Leikkaa kohmeisesta levystä n. 2 x 7 cm:n paloja. Nosta palat vielä hetkeksi pakastimeen.
5. Leivitä kalapalat. Levitä riisijauhot matalalle lautaselle ja gluteenittomat korppujauhot toiselle matalalle lautaselle. Älä laita kaikkia jauhoja kerralla lautaselle. Voit lisätä niitä tarpeen mukaan.
6. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla keltuaiset ja valkuaiset sekaisin. Älä riko kerralla kaikkia ohjeessa olevia munia, vaan lisää niitä tarpeen mukaan.
7. Kaada munaseos laakealle lautaselle.
8. Pyörittele pakastimesta otetut kalapalat joka puolelta ensin riisijauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
9. Kuumenna pannulla reilusti rasvaa. Kypsennä kalapuikot molemmin puolin pannulla keskilämmöllä kullanruskeiksi.