Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pastasta ja valmiista kalasäilykkeestä valmistat nopean arkiruuan. Voit vaihtaa luonnonkalasäilykkeen tonnikalaan. Kokeile pastan joukkoon myös pilkottua suolakurkkua (tarkista sopivuus ruokavalioon).
Reseptiin tarvitaan 1 rkl sitruunamehua. Jos puristat mehun tuoreesta sitruunasta, voit käyttää yli jäävän mehun esimerkiksi smoothieen: www.erimenu.fi/resepti/hunajameloni-minttusmoothie
Ainesosat
250 g | gluteenitonta pastaa (esim. riisistä) |
1 tl | suolaa pastan keitinveteen |
1 | sitruuna |
1 | tomaatti |
1 | punasipuli |
1 tl | öljyä |
1 prk | luonnonkalasäilykettä muikusta ja silakasta |
35 g | kaprista |
0,25 tl | mustapippuria |
tuoretta basilikaa |
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
2. Pese sitruuna. Raasta puolet sitruunan kuoresta raastimen hienolla terällä. Purista mehu. Tähän reseptiin tarvitset 1 rkl sitruunamehua.
3. Huuhtele ja pilko tomaatti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla.
4. Yhdistä kaikki ainekset. Jos käytät öljyyn säilöttyä kalaa, sekoita myös öljy pastan joukkoon.
Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.