Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Juuresraasteet tuovat ruokaan sekä makua että rakennetta. Juureksia on myös saatavilla suurimman osan vuotta edulliseen hintaan. Tässä kastikkeessa käytetään kotimaista särkikalasäilykettä. Voit käyttää myös esimerkiksi purkkitonnikalaa. Kannattaa valita öljypohjainen säilyke ja kaataa koko purkin sisältö kastikkeeseen. Näin kastikkeesta tulee täyteläinen. Saat kastikkeesta soijattoman, kun valitset esimerkiksi riisistä tai gluteenittomasta kaurasta valmistetun ruokakermavalmisteen.
Tarjoile kastike pastan, keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Ainesosat
2 | sipulia |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 | porkkana |
0,5 | lanttu |
0,5 | palsternakka |
1 prk (150g/115g) | särkikalasäilykettä rypsiöljyssä |
3 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta) |
1 dl | vettä |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää sipulit. Anna kuullottua sen aikaa, kun valmistelet juurekset.
3. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Lisää pannulle. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 minuuttia.
4. Lisää pannulle kalasäilyke öljyineen, "kerma", vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile.