Kakkupohja kivennäisvedellä resepti

Täytekakkupohja kivennäisvedellä
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä munaton, maidoton ja vehnätön kakkupohja muuntuu helposti täytteitä vaihtamalla vuoden jokaiseen juhlaan. Valitse täytteet juhlan teeman tai oman maun mukaan.

Kakkupohjan voit hyvin leipoa kaksinkertaisena (kuvassa vasemmalla) tai pienemmässä vuoassa, jolloin saat jaettua pohjan kolmeen tai jopa neljään osaan, jolloin kakusta tulee mehevämpi.

Ainesosat

75 g maidotonta margariinia
2 dl kivennäisvettä
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeri
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Vuoan jauhotus: gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1.Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm, tilavuus 1,5-2 l).

2. Sulata ja jäähdytä rasva. Lisää neste.

3. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa.

4. Yhdistä seokset ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

5. Kaada taikina kakkuvuokaan.

6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Jos teet kaksinkertaisen taikinan, paista 50–60 minuuttia. Tarkista kakkupohjan kypsyys tikulla: Paina tikku keskelle taikinaa ja vedä pois. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.

7. Jäähdytä pohja.