Kahvi-suklaakakku kaurajauhoista resepti

Kahvi-suklaakakku kaurajauhoista
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä kakku on herkutteluun, niin kuin ainesosista voi päätellä. Suklaata ja kahvia, mehukas yhdistelmä. Kananmunaa korvaamaan kakussa on käytetty hedelmäsosetta. Jauhoina on gluteeniton kaurajauho ja perunatärkkelys.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
200 g maidotonta suklaata
3 dl valmista kahvia
3 dl sokeria
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
2 dl hedelmäsosettta (esim. persikka)
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: gluteenittomia korppujauhoja (esim. perunasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: kahvipapu, ruokosokeri, persikka/nektariini, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys, peruna (juures), E300, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sulata rasva ja sen joukkoon suklaa. Lisää seokseen vielä valmis kuuma kahvi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman.

2. Yhdistä seokseen sokeri.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.

4. Lisää hedelmäsose taikinaan.

5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Voit käyttää kuivakkumallista tai pyöreää vuokaa.

6. Paista 150-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia vuoan mallista riippuen. Tarkista kypsyys puutikulla.

7. Kumoa vasta jäähtyneenä.