Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Näissä nopeasti valmistuvissa gluteenittomissa kaurarieskoissa hyödynnetään ylijäänyt kahvi. Vaihda kahvin tilalle vaikka vesi, kasvijuoma tai hedelmämehu, jos leivot rieskoja lapsille.
Ainesosat
3 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
0,5 dl | kasvisraastetta (esim. omenasta) |
1,5 dl | keitettyä kahvia |
0,25 dl | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, omena, kahvipapu, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Kuori ja raasta omena. Lisää raaste, neste ja öljy kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi.
3. Nosta taikinaa leivinparilla päällystetylle uunipellille kasoiksi. Muotoile niistä pyöreät rieskat ja taputtele ne tiiviiksi. (Voit halutessasi ripotella päällä hiukan kaurahiutaleita.)
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja kovettua pieni hetki. Siirrä rieskat lastalla tarjoiluastiaan ja syö lämpimänä.