Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kahden suklaakerroksen kakku on suklaan ystävän unelma.
Ohje muokattu Keliakialiiton reseptistä
Ainesosat
Pohja: | |
90 g | maidotonta margariinia |
250 g | gluteenittomia keksejä |
Vaalea täyte: | |
4 | liivatelehteä |
200 g | valkosuklaata |
4 dl | laktoositonta vispikermaa |
2 rkl | sitruunamehua |
200 g | laktoositonta appelsiinituorejuustoa |
Tumma täyte: | |
4 | liivatelehteä |
200 g | tummaa suklaata |
4 dl | laktoositonta vispikermaa |
2 rkl | vahvaa kahvia |
Valmistusohje
1. Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
2. Valmista pohja. Sulata rasva. Jauha monitoimikoneella keksit murusiksi ja lisää rasvan joukkoon. Sekoita hyvin. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle.
3. Valmista vaalea täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi.
6. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota lehdet kiehautettuun sitruunamehuun.
7. Lisää jäähtyneeseen valkosuklaaseen tuorejuusto, liivateseos ja vaahto. Kaada seos murupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin kahdeksi tunniksi.
8. Valmista tumma täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
9. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa.
10. Vatkaa kerma vaahdoksi.
11. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota lehdet kuumaan kahviin.
12. Lisää jäähtyneen tumman suklaan sekaan liivateseos ja vaahto. Kaada seos vaalean täytteen päälle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään mieluusti seuraavaan päivään.