Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän herkullisen jäätelön valmistukseen ei tarvita jäätelökonetta eikä sitä tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana. Jäätelö koostuu maidottomalla valkosuklaalla maustetusta jäätelöstä ja tummasuklaarouheesta. Valkosuklaavaahtoon käytetään säilykekikherneen lientä. Valmiissa jäätelössä ei kuitenkaan maistu kikherne. Valmiista jäätelöstä saa helposti lusikoitua annoksia heti pakastimesta ottamisen jälkeen.
Ainesosat
70 g | maidotonta valkosuklaata |
1 dl | säilykekikherneen lientä |
1 dl | sokeria |
1,5 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
Lisäksi: | |
90 g | maidotonta tummaa suklaata |
Valmistusohje
1. Sulata valkosuklaa. Jätä odottamaan.
2. Valuta säilykekikherneistä liemi. Mittaa 1 dl lientä kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi, noin 3 minuuttia. Lisää sokeri ja vatkaa vielä 2 minuuttia.
3. Mittaa "kerma" erilliseen kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita suklaa vaahdon joukkoon.
4. Yhdistä suklaa"kerma" ja vaahdotettu kikherneliemi. Sekoita kaapimella kulhon reunoja ja pohjaa myöten.
5. Rouhi tumma suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.
6. Kaavi kolmasosa vaahdosta esimerkiksi laakeaan lasiseen uunivuokaan. Ripottele puolet suklaarouheesta päälle. Lisää vaahtokerros, ja ripottele loput suklaasta sen päälle. Levitä loput vaahdosta päällimmäiseksi.
7. Peitä vuoka kelmulla. Nosta pakastimeen vähintään 8 tunniksi.