Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Munaton kääretorttu onnistuu kananmunankorvikejauheella. Täytteeseen voit hillon lisäksi vaahdottaa ruokavalioon sopivaa valmistetta.
Ainesosat
2 dl | kädenlämpöistä vettä |
2 rkl | kananmunankorvikejauhetta |
2 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
3 dl | vadelmahilloa |
Valmistusohje
1. Vaahdota kädenlämpöinen vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella kulhossa.
2. Lisää joukkoon sokerit koko ajan hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Älä vatkaa voimakkaasti.
4. Kaada taikina leivinpaperille. Levitä taikina tasaisesti pellille. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia. Seuraa reunoja paiston aikana, etteivät ne pääse tummumaan.
5. Kumoa kypsä levy heti uunista otettuasi toisen sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä hieman.
6. Leikkaa tarvittaessa vähän reunoja pois, jos ne näyttävät kuivahtaneilta. Levitä täyteaineet levylle ja rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla pötköksi.
7. Laita hyvin peitelty kääretortturulla jääkaappiin hetkeksi ennen tarjolle leikkaamista.