Makeat kakut
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Nopea gluteeniton ja vehnätön kääretorttu valmistuu perunajauhoista. Kääretorttulevyistä voit koota myös täytekakun.
Ainesosat
4 | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
1,5 dl | perunajauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
1-2 dl | ruokavalioon sopivaa hilloa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl
1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
4. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista päällimmäinen leivinpaperi.
5. Levitä jäähtyneelle pohjalle hilloa ja rullaa levy leivinpaperin avulla.