Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tässä reseptissä kaalilaatikon perinteinen riisi korvataan perunasuurimoilla, jotka turpoavat nesteessä uunivuoassa. Tarjoile kaalilaatikon kanssa esimerkiksi puolukoita tai puolukkahilloa.
Ainesosat
1 kg | keräkaalia |
6 dl | vettä |
2 tl | suolaa |
100 g | sipulia |
400 g | jauhelihaa (naudasta) |
1,5 dl | perunasuurimoita |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
1 rkl | siirappia |
0,75 tl | mustapippuria |
0,5 tl | suolaa |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
valkokaali/keräkaali, vesi, ruokasuola, sipuli, nauta/härkä, siirappi, perunatärkkelys(jauho), E330, gluteeniton kaura, rypsiöljy, E1442, E472e, E331, E415, E412, mustapippuri, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Huuhtele ja suikaloi kaali. Hauduta kaalisuikaleita suolalla maustetussa vedessä n. 20 minuuttia, kunnes kaalisuikaleet pehmenevät. Älä kaada vettä pois.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha pannulla.
3. Voitele uunivuoka. Kaada ainekset vuokaan ja sekoita.
4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti.