Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kaalilaatikko on monen herkkuruokaa. Kaali on edullinen kasvis ja sitä on helppo käyttää ruuanlaitossa. Voit lisätä kaalilaatikon joukkoon myös muita mieluisia kasviksia. Saat kaalilaatikosta lihattoman, kun vaihdat jauhelihan esimerkiksi härkäpapu- tai soijarouheeseen. Voit halutessasi jättää kaalilaatikosta riisin pois.
Ainesosat
1 kg | valkokaalia |
5 dl | vettä |
1,5 tl | suolaa |
1 | sipulia |
400 g | jauhelihaa |
2 tl | meiramia |
1 tl | mustapippuria |
3 rkl | siirappia |
0,5 dl | riisiä |
Pinnalle: | |
5 tl | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Silppua kaali.
2. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää kattilaan suola ja kaali.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kattilaan. Anna seoksen hautua hiljalleen kiehuen puolisen tuntia.
4. Ruskista jauheliha. Sekoita jauheliha, mausteet ja siirappi kaali-sipulin joukkoon.
5. Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit tai sekoita ne kaaliseoksen joukkoon. Kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Sipaise ruuan pinnalle muutama rasvanokare.
6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia.