Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kaalikääryleet vaativat hieman käsityötä, mutta ovat kaiken vaivan arvoiset. Saat kääryleistä kasvisversion, kun vaihdat jauhelihan esikeitettyihin linsseihin tai soijarouheeseen. Reseptikuvan kaalikääryleet ovat juuri menossa uuniin.
Ainesosat
Kaalin keittäminen: | |
600 g | keräkaalia |
2 l | vettä |
2 tl | suolaa |
Täyte: | |
0,5 dl | puuroriisiä |
0,5 | sipulia |
250 g | jauhelihaa |
80 g | kaalisilppua |
0,5 tl | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
1 tl | meiramia |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | öljyä |
Päälle: | |
2 rkl | maidotonta margariinia |
0,5 dl | siirappia |
Valmistusohje
1. Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä. Keitä kaalia kolmen litran kattilassa n. 15 minuuttia.
2. Irrota lehtiä haarukkaa apuna käyttäen sitä mukaa, kun ne kypsyvät.
3. Valuta lehdet ja ohenna lehtiruotia terävällä veitsellä. Silppua pienet sisälehdet täytteeseen.
4. Keitä täytteen riisi kaalin keitinliemessä n. 10-15 minuuttia. Valuta.
5. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli, jauheliha, riisi, kaalisilppu ja mausteet.
6. Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle noin ruokalusikallinen täytettä.
7. Kääri lehdet paketiksi. Käännä ensin sivut sisäänpäin ja rullaa kääryleeksi.
8. Voitele uunivuoka. Lado kääryleet vuokaan saumakohta alaspäin. Valuta pinnalle sulatettua rasvaa ja siirappia.
9. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Käännä kääryleet paiston puolivälissä.