
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tiikerikakun idean voi viedä myös muffineihin. Eri taikinat voi laittaa muffinivuokiin päällekkäin tai vierekkäin. Maustetun taikinan voi yrittää myös piilottaa muffinin sisään.
Ainesosat
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
3 | kananmunaa |
3 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
1,5 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
Valmistusohje
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen taikinaan ja vatkaa hyvin.
3. Säästä kaakaojauhe myöhemmäksi, mutta sekoita muut kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan.
4. Ota taikinasta noin kolmasosa toiseen kulhoon. Sekoita sen joukkoon kaakaojauhe.
5. Jos käytettävissä on metallinen tai silikoninen muffinivuoka, laita paperisia muffinivuokia sen sisään. Laita muffinivuokiin ensin perustaikinaa, sitten maustettua taikinaa ja päälle vielä perustaikinaa.
6. Paista 175-asteisessa uunissa koosta riippuen 20-25 minuuttia. Voit kokeilla muffinin kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.