Kaakao-kauratiikerimuffinit resepti

Kaakao-kauratiikerimuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tiikerikakun idean voi viedä myös muffineihin. Eri taikinat voi laittaa muffinivuokiin päällekkäin tai vierekkäin. Maustetun taikinan voi yrittää myös piilottaa muffinin sisään.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen taikinaan ja vatkaa hyvin.

3. Säästä kaakaojauhe myöhemmäksi, mutta sekoita muut kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan.

4. Ota taikinasta noin kolmasosa toiseen kulhoon. Sekoita sen joukkoon kaakaojauhe.

5. Jos käytettävissä on metallinen tai silikoninen muffinivuoka, laita paperisia muffinivuokia sen sisään. Laita muffinivuokiin ensin perustaikinaa, sitten maustettua taikinaa ja päälle vielä perustaikinaa.

6. Paista 175-asteisessa uunissa koosta riippuen 20-25 minuuttia. Voit kokeilla muffinin kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.