Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Juustoinen piirakka maistuu esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kanssa. Tarjoa piirakkaa esimerkiksi illanistujaisissa tai brunssipöydässä.
Ohje: Raisio
Ainesosat
Pohja: | |
200 g | laktoositonta margariinia |
2,5 dl | vehnäjauhoja |
1 rkl | unikonsiemeniä |
1 dl | kaurahiutaleita |
1 dl | laktoositonta juustoraastetta |
3 rkl | vettä |
Täyte: | |
2 | kananmunaa |
2 dl | laktoositonta ruokakermaa |
1 tl | paprikajauhetta |
1 rkl | vehnäjauhoja |
1 dl | laktoositonta juustoraastetta |
200 g | laktoosittomia salaattijuustokuutioita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, unikonsiemen, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vesi, kananmuna, paprikajauhe, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, gluteeniton kaura
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Valmista pohja. Sekoita rasva, jauhot, unikonsiemenet ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste ja kylmä vesi.
2. Painele taikina matalan vuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Esipaista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
4. Valmista täyte. Sekoita munat, kerma, paprikajauhe ja jauhot keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste ja salaattijuustokuutiot. Kaada seos piirakkapohjalle.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja saa väriä.