Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Juustokierteiden täytteeksi sopivat myös esimerkiksi kinkkukuutiot tai tomaattimurska. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella kierteet sillä ennen paistoa.
Ainesosat
Taikina: | |
25 g | tuorehiivaa |
3 dl | vettä |
0,5 tl | suolaa |
45 g | maidotonta margariinia |
6 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Täyte: | |
3 rkl | maidotonta margariinia |
175 g | maidotonta "juusto"raastetta |
0,5 tl | oreganoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
hiiva, vesi, ruokasuola, oregano, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
30
kpl
1. Valmista taikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sulatettu rasva.
2. Lisää jauhoja sen verran, että taikinasta tulee kiinteää ja kaulittavaa.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle rasva.
4. Ripottele päälle "juusto"raaste ja yrttimausteet. Kääri rullalle.
5. Leikkaa paloiksi ja laita leikkauspuoli ylöspäin muffinivuokaan. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.