Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Rapeat ja maukkaat juustokeksit maistuvat illanistujaisissa, juustolautasella ja kastikkeeseen dipaten. Jos haluat pyöreitä keksejä, ota kaulitusta taikinalevystä pyöreällä muotilla paloja. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella keksit veden sijaan kananmunalla.
Ohjeella tulee noin 20 keksiä.
Ainesosat
100 g | laktoositonta hienoa juustoraastetta |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,25 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
100 g | maidotonta margariinia |
2 rkl | kylmää vettä |
Pinnalle: | |
kylmää vettä | |
50 g | laktoositonta hienoa juustoraastetta |
Valmistusohje
1. Sekoita juustoraaste, jauhoseos, suola ja leivinjauhe keskenään.
2. Nypi sekaan rasva. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi.
3. Taputtele taikina levyksi tuorekelmun päälle. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.
4. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä n. sentin paksuinen suorakaiteen mallinen levy (koko n. 16 cm x 20 cm). Voitele levy vedellä ja ripottele juustoraaste päälle.
5. Leikkaa taikinalevy pitkittäin kahtia. Leikkaa levystä poikittain noin sentin levyisiä tankoja. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.