
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Juustokakku onnistuu myös ilman liivatetta. Säilytä kakku jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön vasta juuri ennen tarjoilua.
Ainesosat
Pohja: | |
125 g | gluteenittomia keksejä |
n. 90 g | laktoositonta tummaa suklaata |
Täyte: | |
2,4 dl | laktoositonta kuohukermaa |
1 | sitruuna |
400 g | laktoositonta tuorejuustoa |
1 dl | sokeria |
Koristelu: | ananaspaloja |
mansikkahilloa |
Valmistusohje
1. Rouhi keksit muruksi.
2. Sulata suklaa varoen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita keksimuru sulan suklaan joukkoon.
3. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) reunat kevyesti öljyllä ja pingota pohjalle leivinpaperi. Painele keksimurska vuoan pohjalle.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuori raastimen hienolla terällä. Purista mehu talteen.
6. Vatkaa kerman joukkoon tuorejuusto, sokeri, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori. Täytteen koostumus on tässä vaiheessa kuohkean moussemaista.
7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin mielellään yön yli. Kun täyte on hyytynyt, poista vuoan reunat. Koristele.