
Keitot
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Porkkanasta ja sulatejuustosta keität täyteläisen sosekeiton. Saat keitosta ruokaisamman lisäämällä pinnalle esimerkiksi raejuustoa.
Ainesosat
1 kg | porkkanaa |
500 g | jauhoisia perunoita |
250 g | sipulia |
2 l | vettä |
1 tl | suolaa |
250 g | laktoositonta sulatejuustoa |
0,5 tl | valkopippuria |
1 rkl | rakuunaa |
1 tl | timjamia |
1 tl | persiljaa |
2 dl | laktoositonta ruokakermaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
porkkana, peruna (juures), sipuli, vesi, ruokasuola, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, valkopippuri, rakuuna, timjami, persilja
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Kuori, huuhtele ja paloittele porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kiehauta vesi ja suola. Lisää kasvikset ja keitä kypsiksi n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla: kasvikset ovat kypsiä, kun haarukka uppoaa niihin kevyesti.
3. Lisää sulatejuusto paloina ja mausteet. Sekoita, kunnes juusto liukenee keittoon. Soseuta.
4. Lisää kerma ja kiehauta.