Suolaiset piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Suolainen piirakka, jonka täytteitä voit vaihdella. Käytä ruokavalioon sopivia maidosta tehtyä tai maidottomia kermavalmistetta ja juustovalmistetta.
Tarkista, ettei kuivatussa sipulijauheessa ole vehnää. Kuivattuun isokokoisempaan sipulirouheeseen sitä on lisätty.
Ainesosat
Pohja: | |
100 g | maidotonta margariinia |
2 dl | gluteenitonta rouheista jauhoseosta |
1 rkl | perunahiutaleita |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
0,5 dl | kylmää vettä |
Täyte: | |
200 g | kinkkusuikaleita |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
1 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 rkl | maissitärkkelystä |
1 tl | kuivattua sipulijauhetta |
0,25 tl | mustapippuria |
0,5 tl | basilikaa |
0,5 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, sika, sipuli, basilika, ruokasuola, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, teff, auringonkukka/siemenet, maissijauho, psylliumsiemen, peruna (juures), E450, E300, E330, E331, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, maissitärkkelys, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, E418, E340, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Valmista pohja. Sekoita pehmeä rasva, kaikki kuivat aineet ja "juusto"raaste hyvin esimerkiksi yleiskoneella.
2. Lisää joukkoon kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi.
3. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoilla.
4. Levitä pohjalle kinkkusuikaleet ja "juusto"raaste.
5. Sekoita kasvijuoma, tärkkelys ja mausteet yhteen. Kaada seos täytteiden päälle.
6. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes neste on hyytynyt ja piirakan pinta on kauniin ruskea.
7. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen leikkaamista.