Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mehevä juurestäyte rullataan suolaisen kääreterttumaisen levyn väliin. Taikinalevyssä käytetään kananmunan sijasta säilykekikherneen lientä eli aquafabaa. Valuta liemi säilykekikhernetölkistä. Käytä kikherneet johonkin ruokaan.
Rullasta leikatut viipaleet sopivat hyvin esimerkiksi alkupaloiksi tai suolaisiksi naposteltaviksi. Rullasta saa leikattua noin 18 viipaletta.
Ainesosat
Täyte: | |
1 | porkkana |
1 | palsternakka |
1 | punajuuri |
2 tl | öljyä |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
0,5 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta) |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Pohja: | |
2,5 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
1,5 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | paprikajauhetta |
2,5 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
6 rkl | säilykekikherneen lientä |
Valmistusohje
1. Valmista täyte. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää juuresraasteet ja hauduta kannen alla 15 minuuttia.
3. Lisää pannulle mausteet, "kerma" ja "juusto"raaste. Sekoita. Jätä hautumaan ilman kantta, jotta täytteestä haihtuu ylimääräinen neste.
4. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Vatkaa nesteet kuivien aineiden joukkoon.
6. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
7. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
8. Levitä kuumalle pohjalle juurestäyte. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä saumakohta alaspäin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Leikkaa terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.