Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Vaihtele röstin juureksia ruokavalion, mieltymystesi ja sesongin mukaan. Joukkoon sopii myös esimerkiksi omenaraaste. Voit halutessasi maustaa röstiseosta lisäämällä 0,5-1 teelusikallisella lempimaustettasi. Röstit maistuvat sellaisenaan tai muun ruuan lisukkeena.
Tästä ohjeesta tulee n. 12 röstiä (halkaisija n. 10 cm).
Ainesosat
3 | isoa perunaa |
1 | iso porkkana |
1 | iso sipuli |
1 | kananmuna |
0,5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
0,5 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
0,5 tl | suolaa |
0,5-1 tl | mustapippuria |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Purista raasteista ylimääräinen neste pois joko nyrkin sisällä tai siivilän avulla. Pilko kuorittu sipuli mieltymyksesi mukaan pieniksi tai vähän suuremmiksi kuutioiksi.
2. Sekoita kulhossa muut ainekset sekaisin. Lisää kulhoon kasvikset ja sekoita. Jauhojen tarve riippuu siitä, paljonko raasteen joukossa on nestettä.
3. Muotoile röstitaikinasta käsin pihvejä. Paista pannulla öljyssä noin 3-4 minuuttia/ puoli, kunnes röstiin tarttuu mukavasti väriä.