Juuresrieska resepti

Juuresrieska
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä helppo leipä saa mehevyyttä porkkanaraasteesta ja väriä etikkapunajuurten liemestä. Porkkanan tilalla voit käyttää myös palsternakka- tai naurisraastetta. Taputtele taikinasta yksi iso rieska tai useampi pienempi. Nauti leipä tuoreena.

Ainesosat

1 porkkana
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
0,25 dl rypsiöljyä
1 dl etikkapunajuurten lientä (tarkista ainesosat)
0,5 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, ruokasuola, punajuuri, etikka, vesi, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori, huuhtele ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.

2. Sekoita kulhossa jauhoseos, leivinjauhe ja suola.

3. Lisää kulhoon porkkanaraaste, öljy, etikkaliemi ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

4. Taputtele taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pistele haarukalla.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.