
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tiesitkö, että ranskalaisia voi valmistaa muustakin kuin perunasta? Kokeile herkullisia juuresranskalaisia. Saat niistä kokonaisen aterian, kun dippailet ranskalaisia hummukseen eli kikherneistä valmistettuun tahnaan. Halutessasi voit sekoittaa hummukseen myös yhden murskatun valkosipulinkynnen tai kaksi pienittyä aurinkokuivattua tomaattia. Hummusta myydään kaupoissa myös valmiina, jos haluat päästä helpommalla.
Ranskalaisista tulee rapeita, kun availet uunin luukkua paiston aikana, jolloin vesihöyry pääsee ulos.
Ainesosat
500 g | lanttua |
400 g | palsternakkaa |
500 g | porkkanaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
0,75 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
Hummus: | |
1 prk (400g/240g) | esikeitettyjä kikherneitä |
1 rkl | sitruunamehua |
3 rkl | rypsiöljyä |
ripaus | suolaa |
(0,5 tl | juustokuminaa) |
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhtele lanttu. Pese palsternakka ja porkkana huolellisesti. Leikkaa juurekset ohuiksi tikuiksi.
2. Mittaa öljy, suola ja pippuri isoon kulhoon. Lisää kulhoon juurestikut ja pyörittele öljyseoksessa.
3. Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
5. Valmista hummus. Valuta ja huuhtele kikherneet.
6. Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen. Juustokumina on klassinen hummuksen mauste, mutta voit jättää sen myös pois. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Jos tahna on liian tönkköä, lisää hieman vettä tai öljyä. Voit käyttää sekoittamiseen myös sauvasekoitinta.