Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Voit vaihdella juureksia ruokavaliosi ja makusi mukaan esimerkiksi porkkanaan tai palsternakkaan. Purjon voit vaihtaa yhteen pieneen sipuliin. Näkkileivän voit korvata 0,5 dl ruokavalioon sopivia korppujauhoja. Tarjoa pihvit esimerkiksi keitettyjen perunoiden, kastikkeen ja raikkaan salaatin kera.
Ainesosat
2 | kananmunaa |
1 dl | vettä |
1 | gluteeniton näkkileipä |
1 (n. 100 g) | punajuuri |
1 (n. 250 g) | lanttu |
0,5 (n. 100 g) | nauris |
10 cm | purjoa |
1 tl | suolaa |
1 tl | kuivattua timjamia |
0,5 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Paistamiseen: | öljyä |
Valmistusohje
1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon neste. Murskaa näkkileipä vahvassa muovipussissa pieneksi muruksi. Sekoita muru munien ja nesteen joukkoon. Anna seoksen turvota sen aikaa, kun käsittelet kasvikset.
2. Kuori ja raasta juurekset. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo.
3. Lisää munaseokseen raasteet ja purjosilppu. Lisää mausteet. Sekoita joukkoon viimeisenä jauhot ja "juusto"raaste.
4. Paista pihvejä ohukaispannulla miedolla lämmöllä n. 2 minuuttia/puoli. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.