Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Nopea ja vaivaton arkiruoka, johon voit "hukata" viikon aikana kertyneitä kasviksia. Nakin sijaan voit käyttää lihaa, kanaa, kalaa tai tehdä kasvisversion. Mausta omaan ruokavalioon ja mieltymyksiin sopivilla mausteilla.
Ainesosat
200 g | punajuurta |
500g | perunaa |
300 g | porkkanaa |
280 g | nakkeja |
0,5 dl | rypsiöljyä |
2 tl | kuivattuja yrttejä |
1 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
punajuuri, peruna (juures), porkkana, sika, vesi, ruokasuola, E450, E316, rypsiöljy, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Esikypsennä punajuuria keittämällä niitä vedessä 15-20 minuuttia.
2. Huuhtele juurekset, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Pilko nakit.
3. Laita juurekset ja nakit voideltuun uunivuokaan, kaada päälle hieman rypsiöljyä, lisää mausteet ja sekoita.
4. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes juurekset ovat kypsiä. Juurespalojen koosta riippuen paistamiseen menee n. 30-45 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä haarukalla: jos haarukka uppoaa juurespalaan helposti, juurekset ovat kypsiä.