Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä jouluherkut leivotaan puolikuun muotoon. Kokeile täytteenä myös muita hedelmäsoseita tai mausta luumusose ripauksella kanelia. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella tortut sillä.
Ohje: Keliakialiitto ry
Ainesosat
Taikina: | |
1,5 dl | perunahiutaleita |
1,5 dl | vettä |
200 g | maidotonta margariinia |
4-5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Täyte: | |
1,5-2 dl | luumusosetta |
Voitelu: | |
1 rkl | siirappia |
0,5 dl | kiehuvaa vettä |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Mittaa perunahiutaleet ja vesi kulhoon. Anna turvota hetki.
2. Nypi joukkoon rasva ja jauhot. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa kelmun alla n. 20 minuuttia.
3. Kauli taikina levyksi käyttäen apuna jauhoja tai jauhotettua muovikelmua.
4. Ota taikinasta pyöreällä muotilla levyjä.
5. Jaa täytettä kahta lusikkaa apuna käyttäen pyörylöiden keskelle. Taita tortut kiinni puolikuun muotoon. Painele vedessä kostutetuin käsin reunoja, jotta ne eivät aukea uunissa.
6. Voitele tortut siirappivedellä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.