Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Lisää jauhelihataikinaan juuresraastetta. Saat makua ja huomaamatta vähän lisäkasviksia ruoka-annokseen. Porkkanan tilalla voit käyttää esimerkiksi palsternakkaa, lanttua, naurista tai punajuurta. Ruohosipulin voit vaihtaa esimerkiksi basilikaan, oreganoon, tilliin tai rosmariiniin.
Ainesosat
1 | porkkana |
0,5 dl | tuoretta ruohosipulia |
400 g | naudan jauhelihaa |
1 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
1 tl | kuivattua basilikaa (tai tuoretta n. 0,5 dl) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
porkkana, ruohosipuli, nauta/härkä, ruokasuola, basilika, gluteeniton kaura, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori, pese ja raasta porkkana. Pese ja hienonna ruohosipuli.
2. Sekoita jauhelihan joukkoon porkkanaraaste, ruohosipuli, jauhot ja mausteet.
3. Voit paistaa jauhelihapihvit joko paistinpannulla kypsäksi asti, n. 3 min/puoli tai uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Huomaa, että jauhelihapihvin halkaisija pienenee hieman paistamisen aikana.