Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helpot ja nopeat jauhelihapihvit maistuvat esimerkiksi perunasoseen kanssa. Kokeile myös hampurilaispihvinä. Saat vaihtelua pihveihin käyttämällä kanajauhelihaa.
Ainesosat
1 | sipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
70 g | pekonia |
400 g | sika-nautajauhelihaa |
0,5 tl | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
1 dl | gluteenitonta korppujauhoa |
0,5 dl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, valkosipuli, nauta/härkä, sika, ruokasuola, valkopippuri, vesi, peruna (juures), E471, rypsiöljy, E450, E300, E330, E331
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi pekoni. Paista sipuleita ja pekonia hetki pannulla.
2. Sekoita kaikki aineet. Turvota taikinaa hetki.
3. Muotoile pihveiksi. Paista pannulla noin 3 min/ puoli tai 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.