Jauhelihamureke pekonikuorella resepti

Jauhelihamureke pekonikuorella
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Jauhelihamureke on helppo valmistaa, ja se paistuu uunissa helposti samaan aikaan vaikka uunijuuresten kanssa.

Lisää omaan murekkeeseesi mieluisia ja ruokavalioon sopivia kasviksia esim. sipulia, paprikaa, parsakaali- tai kukkakaalimurua, maustekurkkua. Pekonia voit myös pilkkoa ja lisätä mureketaikinaan.

Kuvassa näkyy kaksinkertainen mureke (jauhelihaa 800 g). Sen pinta on jätetty tarkoituksella vähän rosoiseksi, jolloin rapeaa pintaa tulee enemmän.

Ainesosat

1 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa (esim. naudasta)
Päälle:  
100 g pekonisuikaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, sipuli, nauta/härkä, sika, peruna (juures), E471, rypsiöljy, E450, E300, E330, E331, mustapippuri, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Mittaa kulhoon gluteenittomat korppujauhot, mausteet ja kasvijuoma. Sekoita tasaiseksi ja jätä lepäämään.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Paista pannulla öljytilkassa.

3. Lisää paistettu sipuli ja raaka jauheliha kulhoon. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.

4. Muotoile mureke uunivuokaan. Kostutetuilla käsillä saat pinnasta tasaisen. Halutessasi voit jättää pinnan rosoiseksi.

5. Asettele murekkeen päälle pekoniviipaleet.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.