Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Jauhelihamureke on helppo valmistaa, ja se paistuu uunissa helposti samaan aikaan vaikka uunijuuresten kanssa.
Lisää omaan murekkeeseesi mieluisia ja ruokavalioon sopivia kasviksia esim. sipulia, paprikaa, parsakaali- tai kukkakaalimurua, maustekurkkua. Pekonia voit myös pilkkoa ja lisätä mureketaikinaan.
Kuvassa näkyy kaksinkertainen mureke (jauhelihaa 800 g). Sen pinta on jätetty tarkoituksella vähän rosoiseksi, jolloin rapeaa pintaa tulee enemmän.
Ainesosat
1 dl | gluteenittomia korppujauhoja |
1 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
1 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 | sipuli |
1 rkl | rypsiöljyä |
400 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
Päälle: | |
100 g | pekonisuikaleita |
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon gluteenittomat korppujauhot, mausteet ja kasvijuoma. Sekoita tasaiseksi ja jätä lepäämään.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Paista pannulla öljytilkassa.
3. Lisää paistettu sipuli ja raaka jauheliha kulhoon. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
4. Muotoile mureke uunivuokaan. Kostutetuilla käsillä saat pinnasta tasaisen. Halutessasi voit jättää pinnan rosoiseksi.
5. Asettele murekkeen päälle pekoniviipaleet.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.