Jauhelihakeitto resepti

Jauhelihakeitto
Keitot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo ja nopea peruskeitto. Voit vaihtaa jauhelihan tilalle myös broilerisuikaleita. Vaihtele kasviksia oman ruokavaliosi ja sesongin mukaan. Nopeuta ruuanlaittoa käyttämällä valmiita pakastekasvissekoituksia.

Ainesosat

1 sipuli
1 rkl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
500 g perunoita
200 g bataattia
150 g porkkanoita
1,5 l vettä
200 g parsakaalia
1-2 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 tl kuivattuja yrttejä
1 tl kuivattua ruohosipulia
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, nauta/härkä, peruna (juures), bataatti, porkkana, vesi, parsakaali, ruokasuola, ruohosipuli, rypsiöljy, mustapippuri, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota pari minuuttia öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista.

2. Kuori ja paloittele perunat, bataatti ja porkkanat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon paloitellut kasvikset. Anna kiehua 5 minuuttia.

3. Lisää joukkoon paloiteltu parsakaali ja paistettu jauheliha-sipuliseos. Mausta keitto ja anna kiehua kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15-20 minuuttia.