Keitot
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo ja nopea peruskeitto. Voit vaihtaa jauhelihan tilalle myös broilerisuikaleita. Vaihtele kasviksia oman ruokavaliosi ja sesongin mukaan. Nopeuta ruuanlaittoa käyttämällä valmiita pakastekasvissekoituksia.
Ainesosat
1 | sipuli |
1 rkl | öljyä |
400 g | naudan jauhelihaa |
500 g | perunoita |
200 g | bataattia |
150 g | porkkanoita |
1,5 l | vettä |
200 g | parsakaalia |
1-2 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
2 tl | kuivattuja yrttejä |
1 tl | kuivattua ruohosipulia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, nauta/härkä, peruna (juures), bataatti, porkkana, vesi, parsakaali, ruokasuola, ruohosipuli, rypsiöljy, mustapippuri, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota pari minuuttia öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista.
2. Kuori ja paloittele perunat, bataatti ja porkkanat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon paloitellut kasvikset. Anna kiehua 5 minuuttia.
3. Lisää joukkoon paloiteltu parsakaali ja paistettu jauheliha-sipuliseos. Mausta keitto ja anna kiehua kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15-20 minuuttia.