Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maistuva suolainen tarjottava illanistujaisiin tai arkisempiin välipalahetkiin. Voit vaihtaa jauhelihan myös broilerisuikaleisiin.
Ainesosat
Taikina: | |
25 g | tuorehiivaa |
2,5 dl | vettä |
1 tl | psylliumia |
0,5 tl | suolaa |
1 | kananmuna |
2,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2,5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
100 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
1 dl | riisiä |
1 | sipuli |
1 tl | rypsiöljyä |
250 g | jauhelihaa |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
0,5 tl | valkosipulijauhetta |
1 dl | ketsuppia |
1 tl | pizzamaustetta |
1 tl | kuivattua persiljaa |
0,5 tl | suolaa |
ripaus | valkopippuria |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Liota hiiva lämpimään veteen. Sekoita mukaan psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää suola, muna, jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä margariini. Jätä taikina kohoamaan n. 15 minuutiksi.
3. Valmista täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla öljyä, kuullota sipuli ja ruskista jauheliha. Lisää muut täytteen ainekset ("juuston" voit jättää myös muffinssien päälle ripoteltavaksi).
4. Voitele 12-koloinen muffinipelti ja lisää jokaiseen koloon pehmeää taikinaa. Voit lisätä sormiisi hieman gluteenitonta jauhoseosta, jotta pehmeän taikinan levittäminen onnistuu helpommin.
5. Lisää täytettä 1,5 rkl jokaiseen muffinikoloon. Laita päälle "juusto"raastetta, jos et sekoittanut sitä jo täytteen joukkoon. Paista muffineja 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.