Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Punajuuri tuo mukavaa vaihtelua perinteiseen jauhelihakastikkeeseen. Kastike suurustetaan vehnäjauholla. Tarjoa kastike esimerkiksi perunasoseen, keitetyn riisin tai ruokavalioon sopivan spagetin kanssa.
Ainesosat
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | iso punajuuri |
300 g | naudan jauhelihaa |
2 rkl | vehnäjauhoja |
5-7 dl | vettä |
0,5 | lihaliemikuutio (tarkista ainesosat) |
2-3 tl | tomaattipyrettä |
0,5 tl | mustapippuria |
2 tl | tuoretta timjamia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, valkosipuli, punajuuri, nauta/härkä, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, vesi, hiivauute, tomaatti, timjami, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.
2. Ruskista jauheliha pannulla.
3. Lisää pannulle sipulit ja ja punajuuret. Kypsennä seosta 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.
4. Sekoita jauhot ja vesi kulhossa. Kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita kastiketta hiljalleen 5 minuuttia. Lisää liemikuutio, tomaattipyre ja mustapippuri. Anna hautua 10 minuuttia pienellä lämmöllä välillä sekoittaen.
5. Mausta kastike timjamilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.