Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Perunasosetta ja jauhelihaa - hyvä perinteinen arkiruoka. Mausta maun ja ruokavalion mukaan.
Ainesosat
Perunasose: | |
1 kg | perunaa |
n. 1 l | vettä |
2-3 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
2 rkl | maidotonta margariinia |
1 tl | suolaa |
Jauhelihaseos: | |
300 g | possun jauhelihaa |
1 | sipuli |
1 tl | suolaa |
0,25 tl | mustapippuria |
Vuoan voitelu: | öljyä |
Valmistusohje
1. Valmista perunasose. Pese, kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kattilaan. Vettä saa olla juuri sen verran, että perunat peittyvät. Lisää keitinveteen halutessasi suolaa. Keitä perunoita n. 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
2. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kasvijuoma vähitellen joukkoon samalla hyvin vatkaten. Mausta sose halutessasi rasvalla ja suolalla.
3. Valmistele liha. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää lihan joukkoon hienonnettu sipuli ja jatka kypsentämistä vielä vähän aikaa. Seos on valmis, kun sipuli on läpikuultavaa.
4. Mausta liha-sipuliseos suolalla ja pippurilla.
5. Voitele uunivuoka öljyllä ja kaada vuokaan perunasose ja jauhelihaseos kerroksittain. Päällimmäiseksi tulee perunasosekerros.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes ruuan pinta saa väriä.