Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maukas marinadi jättikatkaravuille ja seuraksi linssisose. Jättikatkarapujen sijaan voit käyttää myös kalafileitä, kampasimpukoita tai mustekalaa. Linssisose maistuu myös kylmänä levitteenä leivän päällä.
Ohje: Vogel
Ainesosat
Ravut: | |
1 | punainen chili |
1 | salottisipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
1 tl | tuoretta inkivääriä |
0,5 tl | mustapippuria |
0,5 rkl | vehnätöntä soijakastiketta |
1 rkl | öljyä |
12 kpl (n. 500 g) | jättikatkaravun pyrstöjä |
4 | sitruunaruohon vartta |
Sose: | |
100 g | punaisia kuivia linssejä |
2 dl | vettä |
1 tl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
1,5 dl | kookosmaitoa |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | currya |
0,5 tl | kurkumaa |
0,5 | lime |
1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Valmistele marinointi. Halkaise chilit pituussuunnassa, poista siemenet ja pilko chilipalot. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri.
2. Yhdistä chili, sipuli- ja inkiväärisilput, pippuri, soijakastike ja öljy. Jauha morttelissa tai sauvasekoittimella tahnaksi.
3. Sekoita marinadi katkarapuihin.
4. Murskaa sitruunaruoho kevyesti katkarapujen päälle. Laita katkaravut vartaisiin.
5. Anna marinoitua jääkaapissa noin tunnin ajan.
6. Valmista linssisose. Huuhtele ja valuta linssit. Kaada kattilaan ja lisää päälle kylmää vesi.
7. Lisää inkivääri ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja jätä kiehumaan hiljalleen, kunnes neste on imeytynyt.
8. Lisää kookosmaito ja mausteet. Anna kiehahtaa ja nosta kattila pois liedeltä.
9. Lisää limen kuoriraaste ja mehu. Soseuta hyvin sauvasekoittimella. Lisää kuumaa vettä, jos haluat notkeamman seoksen. Lisää lopuksi öljy.
10. Paista jättikatkaravut nopeasti grillissä tai pannulla 1-2 min/ puoli.
11. Lämmitä tarvittaessa linssisosetta hieman ja tarjoile vartaiden kanssa.