
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Jäälauttapiirakka on saanut nimensä ulkomuodostaan. Pinta halkeilee uunissa kuin jäälautta. Marenkikuorrutuksen alta paljastuu tummaa suklaata.
Ainesosat
200 g | maidotonta margariinia |
1 dl | fariinisokeria |
1 dl | sokeria |
3 | keltuaista |
4 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | ruokasoodaa |
2 tl | vanilliinisokeria |
2 rkl | vettä |
170 g | maidotonta tummaa suklaata |
3 | valkuaista |
2 dl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, siirappi, kananmuna, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, vesi, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl
1. Vatkaa rasva ja sokerit.
2. Sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Lisää neste. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
5. Pilko suklaa veitsellä paloiksi. Ripottele taikinan päälle. Voit kevyesti painella palasia taikinan sisään.
6. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Levitä suklaan päälle.
7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja paloittele.