Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Omenasose tekee kuivakakusta mehevän. Kakku kestää hyvin myös pakastamista.
Ainesosat
150 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
1 dl | omenasosetta |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | ruokasoodaa |
1 tl | kanelia |
Vuokaan: | |
maidotonta margariinia | |
korppujauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, omena, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kaneli, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, E450, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon omenasose sekä kuivat aineet.
2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Lusikoi taikina vuokaan.
3. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla: Paina tikku keskelle kakkua ja vedä pois. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.