Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Uunijuurekset ovat sesonkiruokaa syksystä pitkälle talveen. Nämä uunijuurekset maustetaan hunajalla ja timjamilla. Juurekset maistuvat esimerkiksi pääruuan lisukkeena. Jos paahdettuja juureksia jää yli, voit soseuttaa niistä levitteen leivälle.
Ainesosat
500 g | porkkanaa |
250 g | palsternakkaa |
500 g | lanttua |
3 rkl | rypsiöljyä |
1,5 rkl | juoksevaa hunajaa |
0,75 tl | suolaa |
1 rkl | timjamia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
porkkana, palsternakka, lanttu, ruokasuola, timjami, rypsiöljy, hunaja, polydekstroosi, vesi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori, huuhtele ja pilko juurekset. Porkkanat voit leikata esimerkiksi sormen paksuisiksi tangoiksi, palsternakat paksuiksi lanteiksi ja lantut tikuiksi.
2. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, suola ja timjami. Kumoa juurekset kulhoon ja sekoita.
3. Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Paahda 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Sekoita muutaman kerran paiston aikana. Kokeile kypsyys haarukalla.