Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Hunaja ja marja sopivat erinomaisesti tuomaan makua muffineihin. Vaihtele käyttämiäsi marjoja ruokavaliosi ja sesongin mukaan.
Muokattu ohjeesta: Hunajainen Sam
Ainesosat
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,5 dl | sokeria |
3 tl | leivinjauhetta |
2,5 dl | appelsiinimehua |
1 | kananmuna |
1 dl | juoksevaa hunajaa |
60 g | maidotonta margariinia |
200 g | pakastemustikoita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, appelsiini, kananmuna, mustikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, hunaja, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
25
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää neste, muna, hunaja ja sulatettu rasva.
3. Kääntele mustikat taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän.
4. Jaa taikina muffinivuokiin. Jos sinulla on muffinipelti, voit laittaa vuoat pellin koloihin.
5. Paista 225-asteisessa uunissa 15-25 minuuttia. Paistoaika riippuu käyttämäsi vuoan koosta. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla: jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.