
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Vanukas kypsennetään uunissa vesihauteessa. Maidoton versio on tehty kookosmaidosta. Hunaja antaa vanukkaalle viimeisen silauksen. Vanukkaiden koristeeksi sopii myös hedelmäsose, esimerkiksi persikasta tai mangosta.
Ohje: Hunajainen Sam
Ainesosat
1 dl | sokeria |
5 dl | kookosmaitoa |
1 dl | juoksevaa hunajaa |
6 | kananmunan keltuaista |
Päälle: | juoksevaa hunajaa |
Voiteluun: | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Voitele neljä leivosvuokaa öljyllä ja nosta korkealaitaiseen uunivuokaan.
2. Sulata ja ruskista sokeri kattilassa. Jaa sokeri vuokien pohjalle.
3. Kiehauta ja jäähdytä kookosmaito. Lisää joukkoon hunaja ja haarukalla sekoitetut keltuaiset. Älä vatkaa seosta.
4. Kaada seos vuokiin. Lisää uunivuokaan vuokien ympärille niin paljon vettä, että se ulottuu ulkopuolella vuokien puoleen väliin.
5. Peitä uunivuoka foliolla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
6. Jäähdytä vanukkaat ja kumoa varovasti lautasille. Valuta päälle hunajaa.