
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuore leipä ei juuri tätä nopeammin valmistu! Käytä ruokavalioon sopivaa nestettä, hiutaleita ja tärkkelysjauhoja. Leivät ovat parhaimmillaan uunituoreina. Myöhemmin voit lämmittää niitä leivänpaahtimessa.
Ainesosat
2 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
ripaus | suolaa |
3 dl | tattarihiutaleita |
0,5 dl | perunajauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, tattari, perunatärkkelys(jauho)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl
1. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna taikinan turvota hetki.
2. Lusikoi taikina pieniksi keoiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä pyöreiksi leiviksi.
3. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.