Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Peltileipä on helppo tehdä. Tarjoa leivät tuoreeltaan levitteen kanssa ja pakasta yli jääneet. Taikinan nesteenä voit käyttää ruokavaliosi mukaan myös maitoa tai kasvijuomaa.
Ainesosat
80 g | perunahiutaleita |
1 dl | hirssihiutaleita |
0,25 tl | suolaa |
1 l | vettä |
1 dl | hirssijauhoja |
2 dl | täysjyväriisijauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, vesi, hirssi, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, riisijauho
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl
1. Sekoita hyvin keskenään perunahiutaleet, hirssihiutaleet, suola ja vesi. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää jauhot seokseen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä valmis leipä leivinliinalla. Leikkaa leipä paloiksi veitsellä tai saksilla.