Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Valmis jauhoseos helpottaa leivontaa. Tarjoa herkulliset sämpylät mieluisten täytteiden kanssa. Pakasta ylimääräiset sämpylät jäähtyneinä.
Ainesosat
2,5 dl | vettä |
1 pussi | kuivahiivaa |
1,5 tl | psylliumia |
0,5 tl | suolaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
5 dl | gluteenitonta jauhoseosta (hirssi & teff) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokasuola, hiiva, E491, psylliumsiemen, rypsiöljy, hirssi, gluteeniton kaura, teff, tapiokatärkkelys, tattari
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Kuumenna neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Sekoita nesteeseen hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää taikinaan suola, öljy ja puolet jauhoseoksesta. Vatkaa taikinaa yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla 2 minuuttia. Lisää loput jauhoseoksesta ja vatkaa tasaiseksi.
3. Nosta taikinasta kahdella lusikalla taikinakekoja leivinpaperilla vuoratulla pellille.
4. Muotoile sämpylöitä jauhotetuin käsin.
5. Leikkaa terävällä veitsellä sämpylöiden pintaan muutama vinoviilto. Kohota 30 minuuttia.
6. Paista 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia.