Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Peltileipä, jossa on käytetty hirssiä, kauraa ja riisiä. Tarjoa heti uunilämpimänä levitteen kanssa ja pakasta yli jääneet. Taikinan nesteenä voit käyttää ruokavaliosi mukaan myös maitoa tai kasvijuomaa.
Ainesosat
80 g | perunahiutaleita |
1 dl | hirssihiutaleita |
0,25 tl | suolaa |
1 l | vettä |
1 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
2 dl | täysjyväriisijauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, vesi, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, hirssi, gluteeniton kaura, riisijauho
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
20
kpl
1. Sekoita hyvin keskenään perunahiutaleet, hirssihiutaleet, suola ja vesi. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää jauhot seokseen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä valmis leipä leivinliinalla. Leikkaa leipä paloiksi veitsellä tai saksilla.