Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kokeile korvapuustien hilloversiota. Perinteisen sokeri-kanelin sijaan nämä kierrepullat täytetään hillolla. Valitse ruokavalioosi sopiva paistonkestävä hillo. Puustit ovat parhaita uunituoreina. Pakasta ylijääneet, jäähtyneet leivonnaiset.
Ainesosat
1 rkl | (maustettua) pellavarouhetta |
2 rkl | kiehuvaa vettä |
1,75 dl | vettä |
1 dl | sokeria |
0,75 tl | suolaa |
0,5 rkl | kardemummaa |
1 pussi | kuivahiivaa |
1 dl | tattarijauhoja |
5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
75 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
50 g | maidotonta margariinia |
2 dl | paistonkestävää hilloa (esim. vadelma) |
Päälle: | |
1 rkl | siirappia |
2 rkl | kiehuvaa vettä |
raesokeria |
Valmistusohje
1. Sekoita lasissa pellavarouhe ja vesi. Anna seistä 10 minuuttia.
2. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
3. Sekoita kuivahiiva ja tattarijauho jauhoseokseen. Lisää seosta vähitellen taikinaan. Sekoita voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
4. Lisää vatkauksen loppupuolella pellava-vesiseos ja pehmeä rasva.
5. Kaulitse taikinasta jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoinen levy.
6. Levitä levylle rasva ja hillo. Rullaa varoen.
7. Leikkaa rullasta kolmioita. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille kolmion kapea osa ylöspäin. Paina kahdella sormella varoen hieman lyttyyn.
8. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
9. Sekoita siirappi ja vesi. Voitele puustit seoksella. Ripottele pinnalle raesokeria.
10. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.