Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pieni makea suupala maistuu vaikka kahvin, tee tai glögin kera. Hillokupit valmistuvat näppärästi muffinipellillä. Täytä kupit ennen paistoa mieluisalla paistonkestävällä marmeladilla. Voit myös pursottaa jäähtyneiden kuppien päälle kerroksen ruokavalioon sopivaa vispivalmistetta.
Ainesosat
Taikina: | |
75 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | hienoja riisijauhoja |
0,75 dl | täysjyväriisijauhoja |
0,25 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | kylmää vettä |
Muffinipellin voitelu: | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
0,75 dl | paistonkestävää marmeladia (esim. vadelma) |
Valmistusohje
1. Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää joukkoon kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Taikina on tässä kohtaa hieman vetisen oloista, mutta tiivistyy jääkaapissa. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin kovettumaan. Leivo taikina mieluusti jo edellisenä päivänä.
3. Jaa taikina 10 osaan. Voitele muffinipellin 10 koloa. Painele yksi taikinan osa kuhunkin voideltuun pellin koloon. Painele taikinaa sekä pohjalle että hieman reunoille.
4. Laita jokaiseen kuppiin reilu teelusikallinen marmeladia.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.