Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Perusohje Herrasväen pikkuleivistä. Ohjeessa mainitun hillon sijaan voit käyttää muutakin marmeladia tai hilloa. Taikinaan, kuivien ainesten joukkoon voit halutessasi lisätä myös hiukan mausteita, maun ja ruokavalion mukaan.
Ainesosat
1 dl | sokeria |
200 g | maidotonta margariinia |
3,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | perunajauhoja |
1 tl | vanilliinisokeria |
Täyte: | |
200 g | vadelmamarmeladia tai -hilloa |
Valmistusohje
1. Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Anna levätä jääkaapissa pari tuntia, mutta mieluiten yön yli.
4. Käytä myös pöydän ja kaulimen jauhotukseen ruokavalioon sopivia jauhoja. Kauli taikina pöydällä ohueksi. Ota piparimuotilla taikinasta esim. pyöreitä pikkuleipiä. Voit käyttää myös juomalasia muottina. Paista ensin yksi koepikkuleipä, jotta näet, onko taikinassa riittävästi jauhoja. Jos pikkuleivät leviävät pellillä, lisää taikinaan n. 0,5 dl jauhoseosta.
5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen täyttämistä.
6. Levitä marmeladia/hilloa pikkuleivälle ja paina kaksi pikkuleipää varovasti vastakkain.