Herne-sipulitahna resepti

Herne-sipulitahna
Kasvisruuat
Kastikkeet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kuullotetuista sipuleista tulee täyteläinen maku tähän tahnaan. Herneet tuovat väriä ja ruokaisuutta. Kokeile tahnaa leivän päällä tai lisukkeena. Tahna valutetaan siivilässä, jolloin siitä tulee paksua. Ota valutusneste talteen ja käytä esimerkiksi keitossa. Tahnaa voi käyttää myös kanafileiden täytteeksi kuten tässä reseptissä: www.erimenu.fi/resepti/kanataskut

Ainesosat

2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
200 g pakasteherneitä
2 rkl tuoretta minttua
2 dl vettä
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, herne, minttu, vesi, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kattilassa öljyssä muutama minuutti.

2. Lisää kattilaan herneet, minttu, vesi, suola ja pippuri. Keitä 5 minuuttia.

3. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Laita valumaan siivilään ainakin tunniksi.