Kasvisruuat
Kastikkeet
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kuullotetuista sipuleista tulee täyteläinen maku tähän tahnaan. Herneet tuovat väriä ja ruokaisuutta. Kokeile tahnaa leivän päällä tai lisukkeena. Tahna valutetaan siivilässä, jolloin siitä tulee paksua. Ota valutusneste talteen ja käytä esimerkiksi keitossa. Tahnaa voi käyttää myös kanafileiden täytteeksi kuten tässä reseptissä: www.erimenu.fi/resepti/kanataskut
Ainesosat
2 | sipulia |
1 | valkosipulinkynsi |
1 rkl | rypsiöljyä |
200 g | pakasteherneitä |
2 rkl | tuoretta minttua |
2 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
0,25 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, valkosipuli, herne, minttu, vesi, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kattilassa öljyssä muutama minuutti.
2. Lisää kattilaan herneet, minttu, vesi, suola ja pippuri. Keitä 5 minuuttia.
3. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Laita valumaan siivilään ainakin tunniksi.